Smarta klockor med GPS

Om man ska ut och vandra kan det vara klokt att välja en klocka med GPS-funktion. Här presenterar vi några sådana.

Pulse Garmin Fenix 5S

Detta är en klocka som kan användas på fjället lika gärna som på kontoret. Den är både vattentät, mäter puls och dessutom har den en inbyggd GPS. Denna klocka fungerar helt enkelt till det allra mesta. Det finns dessutom en höjdmätare och trådlös uppkoppling i denna klocka. Den har också en mycket lång batteritid vilket gör att man kan använda den även när man inte har tillgång till någon elektricitet. Det är enkelt att ladda klockan vid behov. Den kan till exempel anslutas till en powerbank eller liknande. Med denna klocka kan man känna sig trygg när det gäller att vara på vandring. Även om telefonen går sönder kan man behålla viss kontakt med omvärlden.

Forerunner 645 Music

Denna fräcka klocka har både konditionsberäkning, Garmin Pay, pulsmätning samt musikspelare. Klockan är vattenklassad upp till 50 meter vilket gör att den också tål en regnskur. Dessutom har den bra batteritid och en effektiv GPS som kan ge mycket glädje under vandringen. Med denna klocka slipper man också ta med sig plånboken på vandringen eftersom att det går att betala direkt via Garmin Pay.

Pulse Garmin Forerunner 235 Blk/Gray

I denna klocka finner du både aktivitetsmätare och pulsklocka. Det gör att du kan hålla koll på din kropp under hela vandringen. Dessutom finns det en inbyggd GPS i klockan som gör att du kan hålla koll på var du eller dina kamrater befinner er. I denna klocka finns också en accelerometer som mäter hur fort och långt man rör sig. Det kan vara bra om man till exempel vill jämföra sin vandring med en annans. Om man hamnar i vattnet eller om regn kommer tål klocka också en hel del vatten.